donderdag 1 februari 2018

Damiaanactie

Deze week werkten we rond Damiaanactie. We maakten hierbij kennis met Bukola en Waisu. Zij wonen in Nigeria en zijn beiden in contact gekomen met Damiaanactie.
Afbeeldingsresultaat voor damiaanactie logo
Bukola is een meisje van 21 jaar. Ze heeft tuberculose. Sinds Bukola tbc kreeg woont ze samen met haar broer maar zonder ouders. Hun papa kreeg ook tbc en is eraan gestorven. Bij de nieuwe gezinnen van hun beide mama’s zijn ze niet meer welkom. 
Gelukkig is Bukola ondertussen bijna helemaal genezen dankzij Damiaanactie. 
Wasiu is 28 jaar. Hij woont alleen en is kleermaker. Zijn vader kreeg lepra toen hij even oud was als Wasiu nu. Een kennis raadde hem aan om naar de gezondheidspost van Damiaanactie te gaan. Daar kreeg Wasiu’s vader medicatie en kon de ziekte gestopt worden. Ondertussen had lepra zijn been wel erg aangetast en moest het geamputeerd worden. Wasiu’s ouders leven sindsdien in een gemeenschap voor leprapatiĆ«nten en genezen personen. Dankzij Damiaanactie kon Wasiu een opleiding volgen. Damiaanactie hielp hem ook bij het opstarten van zijn eigen zaakje door hem een naaimachine te geven. 
Dankzij Damiaanactie kunnen zowel Bukola als Waisu iets maken van hun leven. Deze week kwamen de kinderen meer te weten over deze ernstige ziektes. Ze leerden ook dat het niet moeilijk is om mensen te helpen met deze ziektes. Medicatie kan hun leven redden. Daarom verkoopt de school stiftjes ten voordele van Damiaanactie. De vierdeklassers verkochten al heel wat stiftjes waarvoor dank. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten